Вести

| 22.04.2003 - 2:00h

„За чистији и лепши Нови Београд“

Обавештавамо Новобеограђане да је до 5. јуна 2003. године отворен Конкурс за избор најлепшег балкона, најлепше уређеног прилаза згради, најлепше уређеног прилаза пословној згради и најлепше уређеног школског дворишта. Заинтересовани грађани, скупштине станара, предузећа и школе са територије општине Нови Београд своје пријаве могу слати поштом на адресу: Градска општина Нови Београд, Служба месних заједница, соба 96, Булевар Михаила Пупина 167, 11070 Нови Београд, са напоменом За најлепши балкон или прилаз згради. Пријаве се могу послати и електронском поштом на е-маил Информативне службе: инфо@новибеоград.орг.yу. Више информација о овј акцији грађани могу добити на број телефона: 311-92-11. Да би пријава била потпуна потребно је да садржи, ако се односи на најлепши балкон или прилаз згради, име и презиме власника стана или особе за контакт у стамбеној згради, тачну адресу, број телефона, као и време када Комисија може доћи и погледати балкон или прилаз згради. Ако се пријава односи на најлепше уређен прилаз пословној згради или на најлепше уређено школско двориште потребно је да садржи тачан назив предузећа или школе, адресу, број телефона и име особе за контакт. За све пријаве је пожељно да садрже и фотографију.
Конкурс за избор најлепшег балкона и прилаза згради и ове године се расписује у оквиру акције „За чистији и лепши Нови Београд“. Награде ће бити додељене до 20. јуна: 5.000 динара за најлепши балкон и 10.000 динара за најлепши прилаз згради. За најлепше уређен прилаз пословној згради и за најлепше уређено школско двориште предвиђене су робне награде.
Подсећамо да је на прошлогодишњем конкурсу „За избор најлепшег балкона и прилаза улазу у зграду“ учествовало преко сто кандидата. Награда за најлепши балкон припала је госпођи Снежани Каназир, из ул. Пролетерске солидарности бр. 67, док је „За најлепше уређен прилаз улазу у зграду“ награђена Скупштина станара из Булевару АВНОЈ-а 45. ЈКП „Градско зеленило“ наградило је клупама и садницама кућне савете у улицама Панте Тутунџића 7 и Јурија Гагарина 261, за освојено друго и треће место. Похвалнице „за лепо уређене прилазе својим зградама“добиле су компаније Мц Доналдс, Мерцедес и Делта (за уређење око објеката Макси дисконта), као и Храм Св. Василија Острошког на Бежанијској коси. Позивамо Новобеограђане да се пријаве на конкурс и тиме дају свој допринос и подршку овој лепој акцији СО Нови Београд.

Вести

| 13.10.2001 - 2:00h

»За чистији и лепши Нови Београд«

Чланови Општинског одбора Демократске странке Нови Београд организовали су у сарадњи са Саветом Месне заједнице и многобројним грађанима велику акцију чишћења «Блок-а 61«, у суботу, 13. октобра 2001. године.
Покровитељ акције, Општина Нови Београд, обезбедила је помоћ комуналних предузећа: »Градске чистоће«, »Градског зеленила«, »Београд пута«, »Електродистрибуције« и »Београдског водовода и канализације«.
Током акције грађане су посетили и придружили им се у чишћењу, господин Александар Спасић, потпредседник Извршног одбора Скуштине града Београда, господин Жељко Ожеговић, председник Општине, господин Марко Ђуришић, народни посланик, и господин Зоран Павловић, члан Извршног одбора општине Нови Београд. Изражавајући своје задовољство и захвалност грађанима МЗ »Блок 61«, на великом одзиву и њиховој предузимљивости, господин Ожеговић је нагласио да »већој чистоћи нашег града не може допринети ни сто комуналних служби колико то могу сами новобеограђани савесним и одговорним понашањем ».
Општина , која је иницијатор сталне акције »За чистији и лепши Нови Београд«, поздравља и подржава сваку иницијативу грађана, њихових удружења, месних заједница, појединацали политичких партија, која доприноси да Нови Београд буде »лепша и чистија »средина за свакодневни живот и рад његових становника.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд