Вести

| 21.08.2001 - 2:00h

„Школе за демократију“ у Новом Београду Апел грађанима Новог Београда

Општина Нови Београд је први пут ове године успела да уђе у програм ЕУ „Школе за демократију“. Средства у висини 586.749 немачких марака намењена су за обнову дотрајалих мокрих чворова и замену прозора у осам основних школа. (“Жикица Јовановић Шпанац”, “Жарко Зрењанин”, “Бранко Радичевић”, “Владо Обрадовић Камени”, “Владимир Илич Лењин”, “Јован Дучић”, “Ђуро Стругар” и “Милан Ракић”)
Део средстава намењен је за комплетно опремање по једне учионице, новим клупама, столицама и таблама у свих осамнаест основних школа.
Поштовани грађани, примећено је да се табле са знаком донатора, ЕУ, називом програма, Општине и извођача оштећују и ломе, а налепнице и написи се гребу и скидају. Питамо се да ли је у питању вандализам појединаца или нешто друго!?
Мислимо да на такав начин не можемо наставити успешну сарадњу са Европском унијом која је спремна да нам и даље, на основу пројеката санације које смо урадили, помогне у обнови школа.
За обнову и комплетну реконструкцију осамнаест објеката основних школа у Новом Београду потребно је више од пет милиона немачких марака, а за изградњу школе на Бежанијској коси још толико!
Општина Нови Београд обновиће и реновираће све уништене табле. Зато апелујемо и молимо грађане да уколико примете да неко оштећује табле пријаве штеточине и несавесне ОУП-у Нови Београд на телефоне: 140-740 и 138-160.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд