Вести

| 22.08.2001 - 2:00h

Реновирање дечијег вртића „Славуј“ у Блоку 28

Хотел Хyатт Регенцy Београд, на иницијативу челних људи Општине прихватио је да буде донатор реновирања дечијег вртића „Славуј“, Блок 28, у Новом Београду.
Донација је резултат захвалности господина Петера Сулценбахера директора хотела „Хyатт“ и акционарског друштва БМП због свега што је новобеоградска Општина урадила на уклањању бесправно подигнутих објеката испред зграде хотела и пословне зграде “НИС Југопетрол”. У договору са господином Жељком Ожеговићем, председником Скупштине општине Нови Београд, донаторска средства су усмерена на поправку и опремање дечијег вртића “Славуј”, у Булевару уметности 31, МЗ Блок 28.
У првој фази радова, који су почели 21. августа 2001. године, биће окречена унутрашњост вртића, површине 1800 метара квадратних, а реновираће се и офарбати дрвенарија и радијатори. У другој фази, предвиђена је набавка неопходних играчака и опреме за двориште вртића, између осталог и музички стуб.
Извођач радова је фирма „Енерготермо“.
Истовремено, „Београдске електране“ мењају дотрајале топловодне цеви које воде ка објекту вртића. Док трају радови, деца из „Славуја“ боравиће у вртићу „Чигра“, који се налази у непосредној близини. Очекујемо да ће након завршетка свих радова боравити у бољим и лепшим условима за игру и рад.
Нова општинска власт је од свог доласка као приоритетан циљ поставила санацију дотрајалих зграда осамнаест новобеоградских основних школа и тридесет три објекта дечијих вртића. У току је реконструкција мокрих чворова и замена дотрајалих прозора у осам основних школа у оквиру програма Европске уније „Школе за демократију“.
Општина Нови Београд је до сада обезбедила донаторе и средства за поправку вртића „Маслачак“ (Отона Жупанчића 39), и „Петлић“ (Студентска 2). У „Полетарацу“ (Народних хероја 19а) је поправљен кров, санирани су попуцали зидови у собама и канализациона мрежа. За вртић „Бисер“ (Омладинских бригада 106) обезбеђени су на поклон шпорет, фрижидер и веш машина.
Руководство хотела „Хyатт“ изразило је жељу да се укључи у све програме и манифестације које ће током септембра месеца организовати Скупштина општина Нови Београд на платоу код фонтане испред хотела.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд