Вести

| 15.06.2001 - 2:00h

ПРОБУДИТИ ВЕЛИКУ СПАВАОНИЦУ

Председник Скупштине општине НОВИ БЕОГРАД Жељко Ожеговић и Владимир Стојановић, председник Извршног савета посетили су Дописништво „Вести“ у Београду.
У пријатељском разговору са председником фирме Душаном Видаковићем и најближим сарадницима упознали су се са радом наше новинске куће, а онда и сами изнели визију развоја Новог Београда.

– Ми се трудимо да од ове „велике спаваонице“ начинимо нешто што би било по светским стандардима. Али то је тешко, јер 10 година је рушено, уместо да се гради, новац је нестајао на приватним рачунима… Зато смо основали Савет састављен од еминентних професора који ће помоћи и дати визију како би се нормализовао живот у овом делу града – објаснио је Стојановић.
Иако, кажу наши саговорници, нису задовољни темпом развоја на територији општине које је веома спор, неке ствари се померају. Неке иницијативе су већ спроведене у дело, као што је уклањање киоска који су ружили улице, поправка десетак основних школа које су затечене у недопустиво руинираном стању, спуштање града на реку чија је обала тренутно крцата склепаним сплавовима… Али за све је потребан новац и, како су објаснили главним људима дневника „Вести“, пресудне су донације дијаспоре, јер док не буде озбиљних и прецизних закона, нико неће желети да инвестира.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд