Вести

| 28.11.2001 - 2:00h

Полицајац месеца октобра ОУП-а Нови Београд

Ненад Шајтинац, старији заставник, проглашен је за »Полицајца месеца октобра« у Одељењу унутрашњих послова Нови Београд. Владан Стојановић, председник Извршног одбора, уручио му је, у име СО Нови Београд, 28. новембра 2001. године, новчану награду у висини од три хиљаде динара. Додели признања најуспешнијем полицајцу месеца, присуствовао је и Боро Бањац, начелник Одељења новобеоградске полиције.
Криминалистички инспектор Шајтинац, вођа групе, задужен је у ОУП-у за имовинске деликте, тешке крађе, одузимања и разбојништва. Проглашен је за најбољег полицајца јер је у октобру извршио хапшење разбојника који је, током два претходна месеца, извршио четрнаест разбојништава на територији Новог Београда. Разбојник је наркоман који је улазио у радње и отимао пазар, симулирајући при разбојништву да има оружје. Ухваћен је у СТР »Анђела«, у ул. Париске комуне. Пре тога, снимљен је видео камером у једној од опљачканих продавница. Ради се о криминалцу који је већ, пре две године, хапшен и осуђиван због истих кривичних дела.
Како каже инспектор Ненад Шајтинц, најчешћа разбојништва у Новом Београду односе се на обијање станова и крађе аутомобила. Статистика говори да разбојништава на територији Новог Београда, готово 98%, извршавају наркомани. Обијање станова врши се углавном насумице. Најугроженији су станови у приземљу и они који немају никакву сигурносну заштиту, па инспектор Шајтинац препоручује да грађани обезбеде своје станове и тако се заштите од евентуалних крађа.
Занимљиво је да се млади инспектор, који има већ четранаест година радног стажа, не жали на тешке услове рада, као што су ноћне смене, дежурства и слично. Али тешко му пада, као и већини његових колега, што са породицом још увек мора да живи код родитеља. Ожењен је, има ћеркицу стару шест година а ових дана очекује рођење другог детета
Приликом доделе заслужене награде председник Извршног одбора пожелео је инспектору и његовим колегама успех у даљем раду.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд