Вести

| 01.08.2001 - 2:00h

»Опен Фун Фоотбалл Сцхоолс« у Новом Београду

На састанку у СО Нови Београд, 30. јула 2001. године, на ком су присуствовали Андерс Левинсен, Јован Шурбатовић, члан ИО Скупштине града, Митар Мркела председник ФС Београда, коориднатор акције, Кића Ристивојевић, тренер ФК »Раднички« и Жељко Ожеговић, председник општине, Владан Стојановић, председник Извршног одбора и Дарко Мишић, члан ИО задужен за спорт, потписано је Писмо међусобних намера.
Пројекат Отворених забавних фудбалских школа који организује Цросс Цултурес Пројецт Ассоциатион у сарадњи са Данским Већем за избеглице и Асоцијацијом за интернационални спорт и културу, је хуманитаран, политички неутралан и непрофитабилан. Основна идеја пројекта, која је потекла од Данске фудбалске организације, је »Фун концепт«, тј. да се кроз игру и забаву, а не такмичење, промовише фудбал кроз масовно учешће деце (категорије петлића и пионира). Намера је да се кроз рад са лоптом унапреди игра, регрутују нови фудбалски играчи и развију таленти. Циљ Опен Фун Фоотбалл Сцхоолс-а није само популарисање фудбала, већ и развијање толеранције, солидарности и сарадње.
Семинари ће бити организовани у целој Србији, а од београдских општина укључене су Земун и Нови Београд. Учествоваће 200 новобеоградских малишана, узраста од 8 до 12 година, и то не само чланови фудбалских клубова, већ сва деца која желе да играју фудбал, одређени број девојчица, избеглица и социјално угрожене деце. Семинар ће трајати од 27. августа до 1. септембра 2001. године, у Новом Београду и Јакову. Као један од покровитеља Општина Нови Београд ће обезбедити бесплатне терене и превоз деце. Дански покровитељ поклониће комплетну спортску опрему, која касније остаје клубовима, такође у циљу унапређења и омасовљења фудбала. »Мек Доналдс« ће за малишане обезбедити сендвиче и сокове.
Скупштина општине Нови Београд отворена је за све иницијативе које могу деци и омладини да понуде различите садржаје, а бројним акцијама, од реновирања спортских терена до организовања турнира, стално је укључена у пројекат »Спортом против дроге«.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд