Vesti

| 07.10.2016 - 16:17h

Održana 16. manifestacija „I ja sam dete sa ove planete“

Dečja nedelja je i ove godine prilika da se stvore još bolji uslovi za ostvarivanje prava deteta na odmor i kvalitetno slobodno vreme, na igru i relaksaciju koja odgovara uzrastu deteta, kao i slobodno učešće u kulturnom životu i umetnosti, poštujući odgovarajuća međunarodna i nacionalna dokumenta kao i pozitivne propise. Dečja nedelja će biti obeležena i na opštini Novi Beograd pa je tim povodom danas, na platou ispred zgrade opštine, održana manifestacija „I ja sam dete sa ove planete“.

Predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić ističe da će opština Novi Beograd nastaviti kao i do sada da daje podršku svoj deci na teritoriji opštine pre svega kroz besplatne programe podrške njihovom razvoju. Brojni sportsko-rekreativni, kulturno-umetnički i edukativni programi biće dostupni deci svih uzrasta. Cilj je da pomognemo roditeljima relaksacijom kućnog budžeta da omoguće svojoj deci da što kvalitetnije odrastaju u zdrave i uspešne građane Novog Beograda.

– U okviru Dečje nedelje u skladu sa njenim opštim ciljevima promovisaćemo ovu podršku i informisati građane putem našeg Servisnog centra o besplatnim programima. Istovremeno građani će imati priliku da daju svoje predloge i ideje za kreiranje budućih programa a mi ćemo se truditi da u svojim mogućnostima odgovorimo podrškom. Opština je i ove godine podržala manifestaciju kojom se obeležava Dečja nedelja „I ja sam dete sa ove planete“ koja ima za cilj da promoviše i podseti na našu obavezu uključivanja osoba sa invaliditetom u sve segmente društvenog života – naglasio je Aleksandar Šapić.

V.d. direktora Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ Milka Milovanović-Minić je istakla značaj interakcije dece sa bilo kojim oblikom ometenosti sa zdravom decom. 

– Ta interakcija je neophodan korak ka stvaranju ambijenta jednakih šansi za razvoj sve dece jer omogućava prevenciju izolacije i diskriminacije koja je još uvek u velikoj meri prisutna u našoj zajednici prema deci sa problemima u razvoju. Dugoročno ovakvim interakcijama sprečavamo stvaranje predrasuda u odnosu na osobe sa invaliditetom – rekla je Milka Milovanović-Minić koja je ispred opštine Novi Beograd otvorila ovogodišnju manifestaciju „I ja sam dete sa ove planete“.

Manifestacija je ove godine, šesnaesti put za redom okupila najviše učesnika do sada, oko tri stotine aktivnih učesnika sa različitim programskim tačkama. Na jednom mestu, na platou ispred opštine Novi Beograd svoje veštine i znanja pokazala su deca sa invaliditetom zajedno sa drugarima iz više vrtića i beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Manifestacija je protekla u skladu sa osnovnim motom Dečje nedelje – „Igram da ne brigam!“

Kalendar događaja Svako označeno polje pokazuje vam događaj na teritoriji opštini Novi Beograd