Вести

| 16.07.2001 - 2:00h

Обнова спортских терена у Новом Београду

Обнова спортских терена у Новом Београду

Компанија “Цоца-Цола” реновираће баскет терене у шест новобеоградских месних заједница.
Нове “Сприте” табле поставиће се на већ постојеће конструкције, а на сличан начин ће се обележити и уредити терени.
Кошаркашки терени биће реновирани у улицама Пролетерске солидарности, код Спортске хале Арена (МЗ Блок 29), Булевар Михајла Пупина 171 (МЗ Париска комуна), Јурија Гагарина 194 (Блок 61), Јурија Гагарина 193 (Блок 45), Нехруова 208 (МЗ Сава) и Пеђе Милосављевића код броја 80 (МЗ Бежанијска коса).
Циљ пројекта је развијање спортског духа и здравог живота младих људи. Цоца-Цола Компанија је за ову годину планирала реновирање преко 40 терена за баскет у 30 градова широм Југославије.
На овај начин, Цоца-Цола компанија, преко својих брендова (Фанта, Сприте, Цоца-Цола), улаже у дугорочан развој спорта и наставља традицију коју је започела од када је присутна на југословенском тржишту.
Да подсетимо да је “Београд пут” у сарадњи са Саветом месне заједнице и Скупштином општине Нови Београд реновирао и асфалтирао спортско игралиште у МЗ “Фонтана”, Блок 1, преко пута општине Нови Београд. У опремање игралишта се укључио и Градски секретаријат за спорт и омладину који је обезбедио средства у висини од 40.000 динара за набавку неопходне опреме и спортских реквизита (одбојкашкоа мрежа, мреже за рукометне голове и четири полиуретанске кошаркашке табле и обруча).
Извршни одбор СО Нови Београд захваљује се Комапнији Цоца-Цола, Градском секретаријату за спорт, “Београд путу” и позива друге да сличним пројектима помогну уређење спортских терена најмногољудније београдске општине и укључе се у акцију “Спортом против дроге”.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд