Вести

| 29.09.2001 - 2:00h

Обележавање „Дечје недеље“ у Новом Београду

Жељко Ожеговић, председник Општине Нови Београд, примиће у оквиру »Дечје недеље« и програма »Градоначелници заштитници деце«, у уторак, 2. октобра 2001, у 11,00 часова, децу из новобеоградских предшколских и школских установа. Тиме ће се придружити свим градоначелницима у општинама Србије, који ће, такође, у исто време организовати пријем за своје најмлађе суграђане.
Обележавање »Дечје недеље«, „Растем, не ометај“, од 1. до 7. октобра, на нивоу Републике Србије организује Министарство за социјална питања у сарадњи са »Пријатељима деце Србије«. Организација »Пријатељи деце« Општине Нови Београд припремила је програм за новобеоградску децу.
У програму »Дечја критика Доситеј«, 1. октобра 2001. године, у Основној школи »Ужичка република« (Јурија Гагарина 78), у 12,00 часова, основци ће изабрати најчитанију књигу године.
Књига »Ђачке бриге«, Слободана Малушића, спец. сци. педагогије, биће промовисана у уторак, 2. октобра, у 17,00 часова, у Општини Нови београд (Бул. Михајла Пупина 167).
Једнодневна ликовна радионица деце Предшколске установе »11. април« одржаће се у среду, 3. октобра, са почетком у 9,00 часова, у објекту »Весна« (Булевар АВНОЈ-а 42). Радови ће бити изложени у истом објекту.
Посебно издвајамо програм »То смо ми« који је организован у оквиру 26. сусрета »Радост Европе«. Деца из из Минска (Белорусија), која ће учествовати у овим сусретима, боравиће у домовима новобеоградских основаца из школе »Седам секретара СКОЈ-а«. Гости и домаћини ће се једни другима представити својим програмима на приредби у Политехничкој академији Нови Београд (Булевар АВНОЈ-а 152а), у среду, 3. октобра, у 17,00 часова.
Програм »Добродошлица«, акција солидарности »Деца деци«, еколошки програм »Дрво генерација«, Турнир дечјих игара, Изложбе радова ликовних радионица и уређивање школа и вртића, 4. и 5. октобра, биће организовани у свим новобеоградским предшколским и школским установама, као и у Специјалној школи »Нови Београд«.
Под називом »И ја сам дете са ове планете« биће изведен програм за чланове удружења Ментално недовољно развијених особа, у суботу, 6. октобра, у Политехничкој академији Нови Београд, у 11,00 часова.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд