Vesti

| 01.07.2016 - 15:05h

Knjige za najbolje: Nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih novobeogradskih škola

Najboljim novobeogradskim đacima osnovnih i srednjih škola danas su u zgradi opštine Novi Beograd uručene nagrade za ostvarane rezultate u školskoj godini koja je za njima. Vukovci, đaci generacije kao i sportisti generacije, njih oko 400, na poklon su dobili knjige naših istaknutih pisaca.
Učenici 20 osnovnih i šest srednjih škola sa Novog Beograda u pratnji ponosnih roditelja, nastavnika i direktora, dobili su dela Ive Andrića, kao i roman Dragoslava Mihailovića „Kad su cvetale tikve“.
Đacima generacije, kojih je iz svih osnovnih i srednjih škola bilo 26-oro, predsednik opštine Aleksandar Šapić uručio je komplete knjiga.
-Želim da vam se zahvalim što ste i mene učinili ponosnim, jer samo tako mogu da se osećam kada se nalazim na čelu opštine čiji ste vi najbolji đaci, vukovci i đaci generacije. Izuzetno sam srećan što imamo ovoliki broj uspešne i dobre dece koja će u budućnosti predstavljati našu zemlji i grad u sportu, kulturi, umetnosti. Trudimo se da, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, uradimo neke stvari koje će vama detinjstvo učiniti boljim. Na vama je da učite, da radite i da se spremate za život – poručio je Aleksandar Šapić na svečanoj dodeli nagrada najboljim učenicima.
Najbolji su ispraćeni gromoglasnim aplauzima školskih drugova, ali i uz obećanje Aleksandra Šapića da će, kao i do sada, opština Novi Beograd voditi računa o mladima.
-Svake godine smo davali besplatne karte za bazen za najbolje učenike, ali smo sada odlučili da svi osnovci i srednjoškolci dobiju besplatan ulaz na bazen. Ako budem ostao na čelu opštine i u nardne četiri godine, to će postati praksa. Čestitam vam još jednom i želim vam da izrastete u dobre i poštene ljude a sve ostale stvari u životu same će vam se srediti – rekao je on pred okupljenim učenicima.
Opština Novi Beograd mnogim akcijama, besplatnim programima koje organizuje za đake daje podršku mladima i vodi brigu o njima. U martu mesecu 850 učenika, osvajači nekog od prva tri mesta na takmičenjima, dobili su tablete a u letu koje je pred nama očekuju ih mnogi besplatni programi i aktivnosti.

Kalendar događaja Svako označeno polje pokazuje vam događaj na teritoriji opštini Novi Beograd