Вести

| 21.08.2001 - 2:00h

Четврти међународни турнир у фудбалу за даме

Четврти међународни турнир у фудбалу за даме, у организацији Савеза женских фудбалских клубова Југославије а под покровитељством Скупштине општине Нови Београд, одигран је на теренима Студентског града.
На турниру који је трајао од 16. до 19. августа 2001. учествовале су женске екипе „Моторол“ из Румуније, „Слога“ из Земуна, „Јерина“, из Смедерева и екипа домаћина, „Нови Београд“.
Победник фудбалског такмичења за даме је екипа „Новог Београда“, која је у последњем колу победила „Слогу“ из Земуна са 3:2. На друго место пласирао се женски фудбалски клуб „Моторола“ из Румуније, док су екипе „Слоге“ и „Јерине“ освојиле треће и четврто место. Екипа „Новог Београда“ и појединачно је освојила највиша признања: за најбољег играча, голмана и тренера.
У име Скупштине општине Нови Београд, признања најбољим предао је Владан Стојановић, председник Извршног одбора.
Организатор турнира је Савез женских фудбалских клубова Југославије, који је основан 1997. године. Међународни турнир у женском фудбалу први пут је организован 1997, а традиционалним је проглашен 1998. године поводом прославе педесетогодишњице Новог Београда.
На Завршној свечаности у Студентском граду, 19. августа, поред представника Општине присуствовали су Грујица Радуновић, председник СЖФКЈ, Иван Гајић, председник Организационог одбора Турнира и Радослав Ковачевић, испред Савеза женских клубова Србије.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд