Вести

| 16.07.2001 - 2:00h

Апел СО Нови Београд

Извршни одбор СО Нови Београд апелује на грађане да не прихватају понуде фирми за увођење кабловске телевизије.
Фирме које преко месних заједница врше притисак на грађане, уводе кабловске инсталације без дозволе надлежних органа, па касније може доћи до њиховог уклањања. Међу фирмама постоји нелојална конкуренција. Корисници немају никакве гаранције, јер може да се догоди да фирме једноставно нестану и да више не одржавају мрежу.
Грађани морају да знају да општина и месне заједнице не стоје као гаранти иза тих извођача радова, и не могу им пружити никакву заштиту уколико фирме, које су им увеле кабловску телевизију, не испуњавају своје обавезе. Ово није први пут да се из општине Нови Београд грађани упозоравају да не наседају на понуде бројних фирми. Због тога општинске службе неће уважавати појединачне жалбе.
Ускоро се очекује усвајање Савезног закона о телекомуникацијама, којим ће се, између осталог, регулисати и увођење кабловских мрежа. То значи да ће се оне уводити са одговарајућим пројектима, по утврђеним техничким критеријумима и са свим потребним дозволама. Кабловске мреже, уведене на такав начин, касније ће моћи да се повежу у ширу мултимедијалну мрежу, што ће омогућити и коришћење Интернета, а не само кабловске телевизије.
Грађани који сачекају усвајање Закона о телекомуникацијама, моћи ће да уложе свој новац без страха од могућих злоупотреба и превара.

Календар догађаја Свако означено поље показује вам догађај на територији општини Нови Београд